Degelijk investeringsadvies: de investering waard

pensioen sparen

Je hebt gewerkt, gespaard en je wil wat met het geld op je bankrekening doen. Naast het beleggen in aandelen en effecten en het aankopen van cryptomunten of goud, is investeren in vastgoed een populaire keuze die je geld toch wel stevig kan laten opbrengen. De opties zijn talrijk, maar bij zo’n investering komt ook heel wat kijken. Dit kan er soms voor zorgen dat je door het bos de bomen niet meer ziet - zeker als je er niet van dag tot dag mee bezig bent. Welk type onroerend goed past bij jouw wensen? En hoe begin je nu in hemelsnaam aan zo’n project? Degelijk investeringsadvies is vandaag de dag geen overbodige luxe. Wij illustreren hieronder waarom. 

De expertise en ervaring van een kenner 

Expertise en ervaring liggen voor de hand als het op investeringsadvies aankomt. Kennis en kunde van een expert zijn onmisbaar om je investering optimaal te laten renderen, en wel om de volgende redenen. 

Fiscale optimalisatie

Een van de grote voordelen van investeringsadvies is het feit dat de expert vaak beter op de hoogte is van allerlei fiscale regelingen. Zo voorziet Vlaanderen in verschillende belastingverminderingen. Wist je dat je bij verhuur aan een privépersoon bijvoorbeeld wordt belast op het kadastraal inkomen van de woning, verhoogd met 40 procent - wat dus veel lager is dan de werkelijke huurinkomsten? Ook de interesten die je betaalt om een vastgoed te verwerven of behouden mag je aftrekken van je belastbaar inkomen. Daarnaast kan je ook op Vlaamse premies rekenen, zoals bijvoorbeeld voor wie investeert in energiebesparende maatregelen. Een goed adviseur maakt je bewust van de regelingen waarvoor je in aanmerking komt én helpt je bij het maken van de meest aantrekkelijke keuze. In het proces van fiscale optimalisatie is de rol van een expert dus primordiaal.

Financiering

Vastgoed is niet goedkoop: de prijzen van residentieel vastgoed stijgen jaar na jaar. De aankoop van onroerend goed brengt heel wat kosten met zich mee. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over de financiering van je investering. Kies je voor een klassieke lening of voor een bulletkrediet? Hoeveel spaargeld gebruik je optimaal, en kan je de reserves van je groepsverzekering of IPT ook inzetten? Een betrouwbaar adviseur vertelt je welke manier van financiering het beste bij jouw situatie past en gaat samen met jou na of je aan de nodige voorwaarden voldoet. Zo moet jij je geen weg banen door een overload aan informatie en loop je geen risico op onaangename verrassingen. Onbetaalbaar, niet? 

Welk type vastgoed past bij mij en levert het beste rendement? 

Wie vastgoed zegt, zal waarschijnlijk vooral denken aan huizen of appartementen. Er zijn echter talloze types vastgoed. Zo kan je je geld niet alleen in residentieel vastgoed steken, maar ook hotelkamers, studentenkoten of KMO-units kunnen aantrekkelijke investeringen zijn. Voor een aankoop binnen een onderneming zal waarschijnlijk een andere keuze gemaakt worden dan voor een privé-aankoop. Ook de locatie van de investering zal een significante impact hebben op het rendement. Waar koop je nu precies dat appartementje? Het zoeken naar de geschikte plek is een complex proces waarbij meerdere factoren - demografische evoluties, bereikbaarheid, de dynamiek op de markt - in acht worden genomen. Hierbij komt de hulp van een expert dan ook van pas: hij beschikt over de juiste kennis die je zal helpen de gewenste meerwaarde op je kapitaal te realiseren.

Bekijk onze informatieve video over investeren in Belgisch residentieel vastgoed.

Gratis kennismakingsgesprek

Heb je advies nodig over investeringsvastgoed of wil je begeleid worden naar de juiste vastgoedinvesteringskeuze? 

Een breed netwerk van professionals 

Een goede investeringsadviseur kent zijn weg in het wereldje: hij heeft een breed netwerk van professionals opgebouwd. Verborgen pareltjes van projecten of panden met net dat tikkeltje meer komen zo veel makkelijker tot bij jou. De variëteit aan keuzes wordt plots veel breder, wat écht wel zorgt voor een investering op maat. Een investeringsadviseur is best geen verkoper die eigen projecten aan de man probeert te brengen.  Zijn onafhankelijkheid is een noodzakelijke voorwaarde om optimaal deskundig advies te kunnen leveren. . Binnen dit web van professionals is de adviseur jouw vertrouwenspersoon.

Je bent op je gemak

Ten slotte is de gemoedsrust van een goede begeleiding in de zoektocht naar de perfecte investering priceless. De expert doorploetert bergen aan informatie over immo, fiscaliteit en financiering en brengt enkel wat relevant is tot bij jou. Zo hoef jij niet actief op zoek te gaan in een materie die voor jou misschien wel terra incognita is, maar komen de relevante inlichtingen naar jou toe. Bovendien zal het zo zijn dat de beleggingsadviseur dankzij diens reeds opgebouwde kennis en kunde het nodige opzoekwerk efficiënter kan uitvoeren. Op die manier kan jij je verder op je job concentreren, want per slot van rekening is dat jouw specialiteit. Dat zijn geen twee, maar drie vliegen in één klap. 

Je kan dus gerust besluiten dat degelijk investeringsadvies de investering zeker waard is. Wat de aantrekkelijkste fiscale regeling is, hoe je je project op de meest voordelige manier financiert en bovenal welk type vastgoed het beste bij jouw situatie past en de grootste meerwaarde realiseert, zijn keuzes waarbij het advies van een kenner goed van pas komt. Daarbij kan je ook vaak gebruik maken van een stevig uitgebouwd netwerk, wat de kans op een match made in heaven - jij en dé perfecte investering - des te groter maakt.. De juiste inzichten verzamelen is de beste investering.

Geïnteresseerd in vastgoedinvesteringsadvies? Contacteer de firma Ex-Stra voor persoonlijke begeleiding en onafhankelijk advies. 

Zin in een vrijblijvend gesprek of wens je meer informatie?

Naam*
E-mailadres*
Voornaam*
Gsm nummer*
Boodschap
0 of 350