Investeren in vastgoed Gent: iets voor jou?

Investeren in vastgoed is een uitstekende manier om meer uit je geld te halen. Door een vastgoedinvestering genereer je een positieve cashflow, bescherming tegen inflatie, meerwaarde op lange termijn en geniet je van belastingvoordelen. Daarnaast is al meermaals gebleken dat vastgoed een veilige investering is in tijden van economische crisis.

Al deze zaken maken een vastgoedinvestering interessanter dan je geld op je spaarrekening te parkeren. Uiteraard zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden wanneer je wilt investeren in vastgoed. Eén van de belangrijkste is de locatie. In dit artikel lees je alles over Gent als ideale uitvalsbasis voor je vastgoedinvestering.

vastgoed stijging

Gent, een stad voor beleggers?

Gent heeft zeer veel te bieden, ook voor investeerders en beleggers. Uit cijfers van 2020 blijkt dat er 50.000 private huurders in Gent waren, 15.350 sociale huurders, 34.350 studenten op kot en 50.000 eigenaars van een eigen woning. Dit betekent dat een minderheid  van de Gentse bevolking eigenaar is van onroerend goed, en de meerderheid iets huurt, wat beleggen in Gents vastgoed extra interessant maakt. Zowel nieuwbouw als bestaande woningen in Gent kunnen een mooi rendement opbrengen, al is het wel aangewezen om te investeren in kwaliteit. Verouderde appartementen vinden immers minder snel huurders.

Bekijk onze informatieve video over investeren in Belgisch residentieel vastgoed.

Gratis kennismakingsgesprek

Heb je advies nodig over investeringsvastgoed of wil je begeleid worden naar de juiste vastgoedinvesteringskeuze? 

6 bijkomende redenen om te investeren in vastgoed in Gent

1. Groeiende Gentse huurmarkt

Zoals eerder vermeld is de huurmarkt in Gent groter dan de eigenaarsmarkt, maar we zien ook een stijgende tendens van die huurmarkt door de stijgende aankoopprijzen. De huizenprijzen zijn er het voorbije jaar met maar liefst 10,2 procent gestegen, tot gemiddeld 372.419 euro, blijkt uit een artikel van VRT Nieuws. Gent spant bovendien ook de kroon wat de koopprijs voor een appartement betreft. Dit zorgt ervoor dat meer mensen ervoor kiezen om een woning te huren, aangezien een aankoop niet overeenstemt met hun financiële draagkracht.

Bovendien wordt de residentiële huurmarkt voor gezinnen in Gent ook beïnvloed door de concurrentie van het groot aantal studenten.  De vraag naar huurappartementen in regio Gent is dan ook zeer hoog. Geschikte huurders bieden zich in sneltempo aan.

2. Grootste studentenstad van Vlaanderen

Duizenden studenten, verdeeld over twee universiteiten en vier hogescholen, maken van Gent de grootste studentenstad van Vlaanderen. Dat zorgt uiteraard voor een hoge vraag naar studentenkoten. Het verloop is eerder groot, maar dat is het aantal zoekende studenten ook. Nooit eerder schreven zoveel eerstejaars zich in aan de universiteit en ook de hogescholen breken records. Momenteel is de vraag naar studentenkoten een pak groter dan het aanbod.

3. Mobiliteit en ecologie

Gent scoort zeer goede punten op vlak van mobiliteit en ecologie. Dit komt met name door het Gentse klimaatplan, het nieuwe circulatieplan, het grote aantal verplaatsingen per fiets en een goed parkeerbeleid. De Mobiscore in Gent zit meestal  goed, wat ervoor zorgt dat een investering in Gent een streepje voor heeft op vlak van duurzaamheid.

4. Betonstop

De betonstop speelt ook een rol. Om de open ruimte te vrijwaren, zullen we verplicht zijn om compacter te wonen en zal er meer sprake zijn van gedeelde ruimte. De stad is de ideale omgeving om dit te realiseren en we zien dan ook een verhuis van het platteland naar de stad.

Heb je advies nodig over investeringsvastgoed of wil je begeleid worden naar de juiste vastgoedinvesteringskeuze? 

Contacteer ons voor meer info!

5. Nieuwe generatie middenstanders maakt Gent nog aantrekkelijker

Koffiebars en andere horeca- en speciaalzaken rijzen als paddenstoelen uit de grond in Gent. Dit is niet enkel goed voor het toerisme in Gent, maar het zorgt er ook voor dat Gent erg geliefd is als woon-, leef- en werkomgeving. Dat maakt de stad nog aantrekkelijker en wekt de interesse van investeerders. Gent biedt echter zowel de charme van een kleine stad als het bruisende leven van een grootstad.

6. Technologiehoofdstad van Europa

Tot slot is er het plan van de stad Gent om de stad te doen uitgroeien tot technologiehoofdstad van Europa, waar je een veelzijdige gemeenschap en een slimme synergie van technologie, innovatie en expertise vindt. In Gent zijn ze ervan overtuigd dat technologische innovatie leidt tot een welvarende economie, een gelukkige samenleving en een groene toekomst.

Interesse in Gents vastgoed?

Ben je na het lezen van dit artikel verliefd geworden op de stad en overtuigd van de opportuniteiten, maar weet je niet waar te beginnen? Laat je bijstaan door Ex-stra, een onafhankelijke adviseur die samen met jou de mogelijkheden bekijkt en je ondersteunt doorheen het hele proces. Neem vandaag nog contact op met ons voor meer informatie.

Zin in een vrijblijvend gesprek of wens je meer informatie?

Naam*
E-mailadres*
Voornaam*
Gsm nummer*
Boodschap
0 of 350